I LOVE MUSIC !

Thursday, October 11, 2012

Don't Judge Me, okayy !

Okay , for a long time i've leave this site , now i have many things to share . Wakaka ! Mostly, of course laa story tentang orang-orang yang stay the nearest side of me .. I get you all know that one okayy . Sejujurnya , kolej ni teramat lah menyerabutkan . Pergh , everything kat sini too messy ! Right now , i'm already in semester 2 . Duduk kat sini rasa nya macam semua benda tak betul . Lagi-lagi bout diorang punya management, people and blablabla ... Okay , aku accept yang kita kat sini came from variety country kannn . So , paham-paham laa , Macam-macam attitude, habit muncul . Kadang-kadang aku sendiri tak paham. Ada yang too talkative , perasan cantik , cakap besar la , apa-apa je .

Grrrrrrrr ! Kat sini lah bermulanya kehidupan . Ahhaaa ! Kalau korang nak tengok manusia yang memang korang tak pernah tengok , datang lah sini . Duduk sini tak payah sampai 2 tahun setengah , dah boleh nampak perangai sorang-sorang . Senang cerita , dah boleh hafal laaa . Dalam kepale otak ni haa ! Erm , okay lah . Dah malas nak type laaa . Get ready for work ! Bubyeeee :)

###  (Seriously , i dont know what im talking about. trolololol )

Saturday, April 7, 2012

Percayalah , kau akan menyesal !


Kali ni kau buat aku , 
Satu hari nanti kau akan kena balik !
Hidup ni RODA ingat tu .

Abaikan kata-kata mencarut di atas , actually aku tak sedar apa yang aku tulis . Seriously , rindu sangat nak blogwalking blog korang , chit chat dekat fb , and STALK FB someone somewhere , huhuhu . Memandangkan time practikal dah start , memang tak de masa lansung nak buat semua tu , even balik awal (5pm) . Hurm , tak de air punya pasal , aku terpaksa bersusah payah nak mandi lah , apa lah . Apalah nasib dapat kat tempat ni  >.<

So , memandangkan hari ni aku agak free , aku dapat lahh jugakk online even for  half an hour . Weeee :) !
Okaylah , aku pun dah tak tahu nak merepek apa ni , hehehe . Chiowwww !


Notes :

Ayat-ayat cinta kat dalam gambar atas tu ditujukan khas untuk 
cik boyfiee saya .

Wednesday, March 28, 2012

PerfEct Day

Okay , hari ni cukup 2 hari program KIK tu . Aku pun tak berapa nak sure program tu pasal apa . Sebab nye , aku TIDUR ! zZzZ..... Dah la kena buat presentation . Tiba , timbul pulak satu debat antara batch . Apakehenye ? Ada yang tak puas hati ke ? Erm , biasa lah , part 3 perangai macam budak-budak . Dengan budak hingusan macam kitorang pun nak berdengki . Kenapa tajuk kitorang jadi hot topik ? Adakah menyentuh sensitiviti mereka ? Hhahah . Let them okayy . Paling tak boleh tahan , bila kata-kataku agak menyentap tangkai jantung mereka . Opss ! Maaf ye kak , saya ni budak baru belajar , <<peace!>>

By the way , masa presentation , tiba datang pulak sorang mak cik ni . Ermm , kesian sangat tengok dia . Tak sampai hati nak halau dari dewan . Masalah nya , dia tu macam agak mengganggu kami . Kesian kot tengok dia .  Rasa macam susah sangat . Dia nak menjual , tapi kitorang tak nak beli . Takpelah , anggap lahh kami bersedekah yer . Sayu sangat hati tengok mak cik tu duduk kat lantai tadi ,. Macam mana lah kalau mak aku kene buat gitu di orang ? Memang tak boleh terima . Haii nasib , apalah perasaan orang yang sanggup buang mak diorang tu erk ? Tak fikir dunia akhirat apa . Aku admit yang aku ni dulu bukan lah anak yang baik . Tapi , since dah duduk jauh , umur makin bertambah , pandai-pandai lah nak hidup kan .


 Mak dengan abah pun makin baik . Maybe bila dah jauh , rindu tu semakin banyak . Relation kami makin erat . Hm , rindu sangat kat mak , abah dan adik-adik . Hari ni hari jadi adik . Walaupun dia tak faham pape , tapi sibuk nak kek . Pandai betul . Dah besar adik aku ni . Mak dengan abah plan nak sambut birthday sambil makan KFC . Nampak nye , aku aje yang takde . Takpe lah , berkorban dulu , bila dah senang , dengan KFC tu aku beli untuk family aku . Hehehe . Aku sayang mak dengan abah .






Tuesday, March 27, 2012

Practikal maKe mE nErVoUs !

 Okay , for a few months aku biarkan blog aku "dihinggapi" sesawang-sesawang lelabah . But right now , insya-Allah , aku akan trying to be active back . Of course lah , since jadi pelatih nursing (JMP) ni , time aku dah makin pack !  Mana tak nye , kalau dah kelas ikut office hour , gila tak letih kan :) . Dulu masa kat UiTM tak nak manfaatkan time yang ada , sekarang mule lah tak boleh terima . Dulu dok tidur je kerja nye kan . Hhehe .

Sekarang , dah tak macam dulu . Time dengan cik abang pun dah tak de sangat . Adoyaii , lemah sendi-sendi urat belikat ni . Pejam celik , dah 3 bulan stay dekat negeri Cik Siti Wan Kembang ni . Dah nak pergi practikal rupanya . Rasa macam sekejap je . Tapi , i'm going to go for PRACTIKAL ! Pergh , dapat pulak dekat Bunohan . Pelik kot nama tempat tu kannn ?? Seram pun ada . Hishh , macamana lahh nak kerja ni .
By the way , nak tak nak kena pergi jugakk .

Erm , I have to go lahh . Nak kene turun study pulak ni . Buatnya "ibu singa" tu datang check , EXPLAINATION LETTER lagi aku nampak nye . Aku sambung story next time lahh okay !
Okay then ! :)

Thursday, December 29, 2011

KeNaNgAn TeRinDah

Alhamdulillah , aku ditawar kan untuk sambung belajar di KOLEJ JURURAWAT MASYARAKAT PASIR MAS , KELANTAN . Okay , first of all memang susah kot nak percaya coz aku kan dah mengalami pengalaman 'interview' yang menyeramkan tu  Aishh ==' . Pada mulanya , memang happy tak terkira lah . Yes ! Aku dapat keluar daripada Kampus Khazanah Alam tu . Tapi ......

Perkara yang melemahkan aku bila aku terpaksa berpisah dengan classmate aku BM111 2F. Hmm , dah satu semester setengah kot kitorang bersama . Tibe , aku kene tinggalkan dorang . Nak buat macam mana , ni amanat dan haraoan mak dan abah . Mereka lagi penting .

Lagi 2 minggu aku nak cuti mid sem , aku dah banyak skip kelas . Huh , lagi seminggu nak cuti , lagi lah parah hidup aku . Dah la tak pergi kelas dengan selambanya , then asyik keluar aje . Aii farra , apa lah nak jadi ni ~
Hidup aku hanya dengan Ipah , Umaira and Umarul aje . Aku sedih kot tengok classmate aku happy and tak peduli lansung kat aku . Kenapa ye ??

Seminggu aku hidup dalam kesedihan . Aku ingat dorang tak ambik tahu pasal aku dah . Okay , pada malam last aku kat sana , dorang ada buat surprise party ! What the .... ! Gembira giler lah . Aku menangis coz dalam hidup aku , tak pernah ada orang buat surprise macam gitu . (Selalu dalam tv je ! ) 

Dorang bagi aku handbag + wishcards . Aku kene baca satu persatu . (macam artis lak kan ) . Paling tak boleh blah Diana and Ifa . Tah kenapa dorang terlebih sensitif pulak . Si diana , susah nak terima coz aku lah teman bergaduh , teman gelak , teman menggatal  , hehehe . Tapi sekarang aku dah takde lak . Si nazifa tu , tak tahu lah aku , huhuhu . Mungkin kitorang dah terlalu rapat . 

* Sumpah , aku sayang giler kat korang . By the way , aku mintak maaf coz tak bagi tahu korang pasal offer ni . Aku rasa aku macam tak penting . Lagi satu , aku nak mintak maaf sangat kat korang sebab fikir buruk sal korang , padahal tuh kan planning korang , hehehe . Aku mintak halal semua yang korang pernah bagi kat aku , and aku doa kan yang terbaik untuk korang okay . Amiin . 





Sayang korang selamanya ...


Saturday, November 19, 2011

mUmMy ! dAddy ! Saya tak nAk bAlik KaMpUs ! !

Okay , today is the last day aku stay dekat rumah . So , kena guna oppurtunity ni sebaik mungkin lah kan . Ahah ! Berat nye hati nak balik kampus . Yelah , mana tak nya , aku stay dekat rumah over a month kot , by didn't do anything . Walaweyh ! Memang sedap . Esok pagi-pagi lagi dah kene chioww dari Jerantut ! Athoiii , sangat-sangat sedih . Budak sekolah pulak dah start cuti , tapi aku ? Kena sambung study , alaaaa :'( .

Berbalik pada cerita yang konon nye last day aku kat rumah hari ni , aku kena makan sebanyak mana makanan yang aku nak , bukan apa , makanan dekat Cafeteria sangat mencekik leher . Hishh ==' ! Tak suka lah .

Esok , episod sedih dalam hidup akan mula balik ~~ Hurmm ,

  1. Wake up early in the morning because my class are starting at 8 am !
  2. Makan makanan yang sama : nasi + ayam masak kicap + sambal belacan + tea O ice 
  3. Kena pergi KOKO ! Benci betul ! 
Important point : SAYA RINDU MAK ABAH LAH !!!

* Jengka , I'm coming ! :p *

Thursday, November 17, 2011

aLhaMdULiLLah ,,

Tak de apa puun yang nak di post today , just nak bersyukur because dapat result yang memang tak di jangka kan . Yelahh , aku BUDAK KUAT TIDUR , dapat DEAN LIST beb ! Ahahah ! Sungguh tidak di jangka kan !

Syukur alhamdulillah , pointer 3.5 pun sudah memadai kott , even result aku tak de lah sepower classmate aku yang lain kan . Tapi itu pun dah cukup buat mak dan abah gembira .



Says : sujud syukur :)