I LOVE MUSIC !

Wednesday, March 28, 2012

PerfEct Day

Okay , hari ni cukup 2 hari program KIK tu . Aku pun tak berapa nak sure program tu pasal apa . Sebab nye , aku TIDUR ! zZzZ..... Dah la kena buat presentation . Tiba , timbul pulak satu debat antara batch . Apakehenye ? Ada yang tak puas hati ke ? Erm , biasa lah , part 3 perangai macam budak-budak . Dengan budak hingusan macam kitorang pun nak berdengki . Kenapa tajuk kitorang jadi hot topik ? Adakah menyentuh sensitiviti mereka ? Hhahah . Let them okayy . Paling tak boleh tahan , bila kata-kataku agak menyentap tangkai jantung mereka . Opss ! Maaf ye kak , saya ni budak baru belajar , <<peace!>>

By the way , masa presentation , tiba datang pulak sorang mak cik ni . Ermm , kesian sangat tengok dia . Tak sampai hati nak halau dari dewan . Masalah nya , dia tu macam agak mengganggu kami . Kesian kot tengok dia .  Rasa macam susah sangat . Dia nak menjual , tapi kitorang tak nak beli . Takpelah , anggap lahh kami bersedekah yer . Sayu sangat hati tengok mak cik tu duduk kat lantai tadi ,. Macam mana lah kalau mak aku kene buat gitu di orang ? Memang tak boleh terima . Haii nasib , apalah perasaan orang yang sanggup buang mak diorang tu erk ? Tak fikir dunia akhirat apa . Aku admit yang aku ni dulu bukan lah anak yang baik . Tapi , since dah duduk jauh , umur makin bertambah , pandai-pandai lah nak hidup kan .


 Mak dengan abah pun makin baik . Maybe bila dah jauh , rindu tu semakin banyak . Relation kami makin erat . Hm , rindu sangat kat mak , abah dan adik-adik . Hari ni hari jadi adik . Walaupun dia tak faham pape , tapi sibuk nak kek . Pandai betul . Dah besar adik aku ni . Mak dengan abah plan nak sambut birthday sambil makan KFC . Nampak nye , aku aje yang takde . Takpe lah , berkorban dulu , bila dah senang , dengan KFC tu aku beli untuk family aku . Hehehe . Aku sayang mak dengan abah .






Tuesday, March 27, 2012

Practikal maKe mE nErVoUs !

 Okay , for a few months aku biarkan blog aku "dihinggapi" sesawang-sesawang lelabah . But right now , insya-Allah , aku akan trying to be active back . Of course lah , since jadi pelatih nursing (JMP) ni , time aku dah makin pack !  Mana tak nye , kalau dah kelas ikut office hour , gila tak letih kan :) . Dulu masa kat UiTM tak nak manfaatkan time yang ada , sekarang mule lah tak boleh terima . Dulu dok tidur je kerja nye kan . Hhehe .

Sekarang , dah tak macam dulu . Time dengan cik abang pun dah tak de sangat . Adoyaii , lemah sendi-sendi urat belikat ni . Pejam celik , dah 3 bulan stay dekat negeri Cik Siti Wan Kembang ni . Dah nak pergi practikal rupanya . Rasa macam sekejap je . Tapi , i'm going to go for PRACTIKAL ! Pergh , dapat pulak dekat Bunohan . Pelik kot nama tempat tu kannn ?? Seram pun ada . Hishh , macamana lahh nak kerja ni .
By the way , nak tak nak kena pergi jugakk .

Erm , I have to go lahh . Nak kene turun study pulak ni . Buatnya "ibu singa" tu datang check , EXPLAINATION LETTER lagi aku nampak nye . Aku sambung story next time lahh okay !
Okay then ! :)